Zoekmachineoptimalisatie

Het lijkt zo eenvoudig, je bouwt een website en verwacht dan dat deze direct hoog in Google komt. Echter is dit meestal niet het geval. Vandaar dat wij kunnen ondersteunen in zoekmachineoptimalisatie. Heb je je website of webshop door ons laten bouwen, wordt deze sowieso geoptimaliseerd afgeleverd. Maar wat is het optimaliseren van zoekmachines eigenlijk? Om het zo kort mogelijk samen te vatten: het schrijven van teksten met de juiste zoekwoorden en in de juiste structuur en indeling. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar aspecten zoals snelheid van de website en aanwezigheid van een duidelijke sitestructuur.

Gelijk aan de slag?

Als je meteen aan de slag wilt, neem dan contact met ons op of maak gelijk een afspraak! We vertellen je graag tijdens een eerste gratis en vrijblijvende adviesgesprek wat de mogelijkheden zijn.

Begeleid groeien

Ideaal als jij zelf aan de slag wilt met SEO onder begeleiding van onze experts. Wij stellen voor jou verschillende tools in, zodat je gericht aan de slag kunt met je website. Groei zelf begeleid het aantal gratis bezoekers via zoekmachines als Google en Bing.

Wat je van ons krijgt:

 • Gratis kennismakingsgesprek met overheerlijke koffie

 • Strategisch online marketing advies

 • Professioneel zoekwoordenonderzoek

 • Professioneel concurrentieonderzoek

 • Google Analytics en Search console professioneel ingesteld

 • SEO-Dashboard ingesteld door experts, waardoor je zelf gericht verder kunt met SEO

 • Ieder half jaar hernieuwd zoekwoorden- en concurrentieonderzoek met advies vanuit ons

€ 65,- per maand

Zorgeloos groeien

Ben jij liever bezig met je bedrijf ontwikkelen? Wil je dat SEO-experts op de achtergrond jouw website in de gaten houden en optimaliseren? Dan is dit pakket ideaal voor jou! Focus je op wat belangrijk is en onze experts gaan voor je aan de slag.

Wat je van ons krijgt:

 • Gratis kennismakingsgesprek met overheerlijke koffie

 • Strategisch online marketing advies

 • Professioneel zoekwoordenonderzoek

 • Professioneel concurrentieonderzoek

 • Google Analytics en Search console professioneel ingesteld

 • SEO-Dashboard ingesteld door experts

 • Ieder kwartaal professionele evaluatie

 • Een SEO-expert die wekelijks jouw website optimaliseert

€ 150,- per maand

Supersnel groeien

Jouw website een boost geven met extra SEO-activiteiten? Denk aan link building, bloggen uitgevoerd door een expert of influencer-marketing. Wij kunnen je helpen. Ga met zevenmijlslaarzen aan de slag en groei met jouw website razendsnel.

Wat je van ons krijgt:

 • Gratis kennismakingsgesprek met overheerlijke koffie

 • Strategisch online marketing advies

 • Professioneel zoekwoordenonderzoek

 • Professioneel concurrentieonderzoek

 • Google Analytics en Search console professioneel ingesteld

 • SEO-Dashboard ingesteld door experts

 • Van ieder kwartaal tot wekelijks professionele evaluatie

 • Een SEO-expert die wekelijks jouw website optimaliseert

 • Één of meerdere experts die voor jou aan de slag gaan

Prijs op aanvraag

Wat zijn de belangrijkste aspecten van zoekmachineoptimalisatie?

Content maken

Het belangrijkste aan de tekst de je schrijft is de boodschap. Bedenk wat je duidelijk wilt maken voordat je een tekst gaat schrijven. Vergeet niet de juiste afbeeldingen bij je teksten te plaatsen. Die zijn ook waardevol voor je gebruiker en de zoekmachine. Daarnaast weten we ook welke structuur moet worden aangehouden om de tekst leesbaar en informatief te houden voor zowel de gebruiker als zoekmachines (Google en Bing). Laat je vooraf adviseren over hoe je het beste aan de slag kunt met contentproductie.

Zoekwoordenonderzoek

Een zoekwoordenonderzoek wordt uitgevoerd nadat de inhoud van de pagina of website min of meer vaststaat. Hierin wordt bekeken welke zoekwoorden relevant zijn voor de gehele website of webshop of bepaalde pagina’s. Wij hebben tools beschikbaar om zo exact mogelijk te bepalen wat het potentiële zoekvolume op zoekwoorden is. Daarnaast kijken we naar de mate van concurrentie op de gevonden zoekwoorden. Zo kunnen we helpen met inzetten op de juiste zoekwoorden om goed te scoren in Google of Bing, ook wel SEO genoemd.

Structuur en indeling

Om leesbaarheid van teksten te vergroten en vindbaarheid van jouw website via Google of Bing te verhogen is het belangrijk een goede structuur en indeling aan te houden. Zowel de website of webshop zelf (denk hierbij aan een paginastructuur) als inhoud van een pagina (koppen, paragrafen) moeten goed ingedeeld worden voor het beste resultaat. Wij weten wanneer pagina’s beter scoren dan andere en geven advies over welke structuur het beste voor jouw project kan worden aangehouden.

Website audit

Met een website audit zie je direct of je site en pagina’s aan alle belangrijke SEO-punten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan genoeg H1-koppen op je pagina. Ook haal je eventuele andere fouten uit je website, zoals dode links of 404-errors die kunnen ontstaan. Zo ontstaat er direct een actieplan waarmee je snel je website kunt verbeteren. Studio Gewaagd kan gratis een website audit voor je uitvoeren en je helpen bij verbeteringen aan je site.

Analyse en rapportage

Wanneer jouw website of webshop staat en klaar is om live te gaan stellen wij Google Analytics voor je in. Daarnaast geven we je advies over hoe je kunt doormeten welke pagina’s goed scoren en waar verbetering mogelijk is. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in wat de landingspagina’s zijn en op welke zoekwoorden je pagina’s goed scoren. Ook krijg je meer inzicht in welke positie jouw pagina’s in Google heeft. Met deze informatie kun je vervolgens aan de slag om je website te verbeteren.

Monitor je resultaten

Nu kun je gaan bijhouden of je wijzigingen effect hebben. Hoe scoor je nu op je belangrijkste zoekwoorden? Stijgen jouw pagina’s al ten opzichte van de concurrentie? Wij hebben verschillende tools om dit door te meten. Natuurlijk kunnen we jou ook hierin inzicht geven. Zodra je ziet wat effect heeft, kan je nog beter sturen op betere posities in de zoekmachine. Zo ga je dankzij slimme data effectief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie.

Vrijblijvend adviesgesprek plannen

In een eerste gesprek geven we je advies over de stappen die in onze ogen veel voordeel op kunnen leveren. Daarna kunnen we jouw project verder in kaart brengen en een offerte van onze dienstverlening maken. Uiteraard is dit alles gratis en vrijblijvend. Als je nog wat vragen wilt stellen, kun je natuurlijk ook eerst even contact opnemen per telefoon of email.